Erzsébet
1 °C
4 °C

A Permira kivezetné a BorsodChemet a tőzsdéről

MTI
2006.07.12. 13:48

A Permira kockázatitőke-alap, amely vételi opciós megállapodást kötött a BorsodChem 52 százaléknyi részvényének megvételére, azt a célt tűzte ki, hogy 90 százalék feletti részesedést szerez a vállalatban, és ezt követően kezdeményezi a tőzsdéről való kivezetését.

Thomas Jetter, a Permira partnere egy szerdai budapesti sajtóbeszélgetésen elmondta: oly módon bonyolítanák le a kivásárlási tranzakciót, hogy a hitelből finanszírozott részt ráterhelnék a BorsodChemre, úgy, hogy az a vállalat fejlődését szolgálja. A partner hozzátette: az, hogy hitelminősítők figyelőlistára veszik a BorsodChemet, "teljesen normális dolog, hiszen komoly változáson megy át a vállalat".

Thomas Jetter a 3000 forintos részvényenkénti vételárat indokoltnak és jónak nevezte, és megerősítette, hogy a nyilvános vételi ajánlatot is ezen az áron teszik meg.

A Standard and Poor's hitelminősítő intézet hétfőn jelentette be, hogy negatív kilátással figyelőlistára vette a BorsodChem "BB" szintű, befektetési kategória alatti hosszú futamú cégadósi besorolását. Az S&P bejelentése szerint a lépés tükrözi a cég azon aggályát, hogy a tranzakció megvalósulása esetén a BorsodChemre potenciálisan nagyobb adósságteher nehezedne, mivel a Permira esetleg a csoportra terhelt új hitelekből fedezheti a vásárlást.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?