Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

88 milliós bírság az ÁNTSZ-től

MTI
2006.07.12. 20:14

Mintegy 88 millió forint bírságot szabott ki az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) júniusi élelmiszerellenőrzése során, a szabálytalanságok miatt nyolc üzlet működését felfüggesztették. Az ÁNTSZ összesen 6919 ellenőrzést végzett 6334 üzletben, nyolc üzlet működését függesztették fel a fogyasztók egészségének veszélyeztetése, szabálytalan és azonosíthatatlan élelmiszertárolás, illetve engedély nélküli tevékenység gyakorlása miatt - olvasható az ÁNTSZ közleményében.

A közlés szerint az ellenőrzött üzletek 19,9 százalékában, 1262 esetben vált szükségessé bírság kiszabása. Az ÁNTSZ szerint a leggyakrabban előforduló hiányosságok között szerepel a lejárt fogyaszthatósági és minőségmegőrzési idejű termékek forgalmazása, a szakosított tárolás hiánya, a nem megfelelő hőfokon történő élelmiszertárolás és a szabálytalan mosogatás. "Az ellenőrzési tapasztalatok azt mutatják, hogy a nyers hús és a belőle készült töltelékáru származása nagyrészt nyomon követhető, de néhány esetben előfordult a nyomon követhetőség tekintetében súlyos szabálytalanság is" - áll a közleményben.