Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Romániába megy az MKB

MTI
2006.07.13. 17:33

Az MKB Bank július 6-án szerződésben rögzítette azon szándékát, hogy legalább 51 százalékos részesedés megvásárlásával többségi részesedést szerez a román Romexterra Bankban - erősítette meg sajtóközleményben az MKB a piacon már ismert hírt.

Amennyiben sikerül a részvénycsomag megszerzése, az MKB várhatóan 2006 őszén lesz a román pénzintézet stratégiai tulajdonosa. A tranzakció további feltétele az illetékes román és magyar pénzügyi hatóságok engedélyének megszerzése. Az MKB Bank a bankvásárlással párhuzamosan kinyilvánította azon szándékát is, hogy részesedését a közeljövőben 100 százalékra emeli.

A Romexterra mérlegfőösszege 2005 végén 302 millió euró, saját tőkéje 48,5 millió euró volt, tavalyi adózott nyeresége 4,7 millió euró. A Romexterrának több mint 140 ezer lakossági és 10 ezer vállalati ügyfele van, hálózata 43 fiókból áll, piaci részesedése 0,9 százalék.