Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Dübörög az ipar

MTI
2006.07.14. 09:29

Az ipari termelés 2006 májusában 10 százalékkal nőtt az egy évvel korábbi azonos időszakhoz képest - tette közzé a Központi Statisztikai Hivatal. Munkanaphatástól megtisztítva 7,4 százalék volt a növekedés. Az előző hónaphoz képest a szezonálisan és munkanap-tényezővel is kiigazított ipari termelési index 1,2 százalékkal emelkedett májusban.

Az idei év első öt hónapjában az ipari export 14,9 százalékkal, májusban 16,3 százalékkal volt magasabb az előző év azonos időszakának mértékénél.

A most közölt adatok megegyeznek a korábban közölt előzetes értékekkel.

A májusi exportteljesítmény mintegy kétharmadát a feldolgozóipar két alága adta. Az év ötödik hónapjában a feldolgozóipar legnagyobb exportőrének számító, a feldolgozóipari kivitel közel négytizedét képviselő villamos gép- és műszergyártás exportvolumene 11 százalékkal bővült. A feldolgozóipari export másik meghatározó alága, a feldolgozóipari kivitelből több mint egynegyeddel részesülő járműgyártás 35,5 százalékkal növelte külpiaci eladásait.