Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Maradt 281 felett az euró

MTI
2006.07.17. 09:54
Hétfőn reggel alig változott a forint jegyzése a bankközi devizapiacon. Kilenc óra tájban az euró árfolyama 281,40/50 forint volt, míg pénteken délután 281,50/70 forinton az uniós valutával. A forint 0,32 százalékon állt a plusz/mínusz 15 százalékos ingadozási sáv erős oldalán. A dollárral 222,80/223,00 forinton kereskedtek, míg pénteken 222,50/60-on állt a jegyzés. A piac a köztársasági elnök hétfőre ígért döntését várja a parlament által elfogadott gazdasági törvények kihirdetéséről. Amennyiben Sólyom László nem írja alá a törvénycsomagot, azok alkotmánybírósági normakontrollja akár szeptemberig eltarthat. Ez a bizonytalanságot kelthet és nem használ a piacnak. A közép-európai valutáik, valamint a forinttal azonos kockázati besorolású török líra piaca megnyugodni látszik, ezért erről az oldalról nem várható negatív hatás.

A forintpiacon az overnight kamat 6,20/30 százalékon maradt. A hosszabb lejáratokon és a az állampapírok másodpiacán egyelőre a kivárás jellemző. Az Államadósság Kezelő Központ 40 milliárd forintnyit ajánlott fel a hat hetes hátralévő futamidejű likviditási kincstárjegy hétfői aukciójára. A másodpiacon pénteken 6,80 százalékos benchmark alakult ki ezen a lejáraton.