Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Drágult az olaj

MTI
2006.07.17. 10:17
Hétfőn ismét drágult a kőolaj a szabadpiacon, az árfelhajtó spekulációt a közel-keleti konfliktussal magyarázzák a kereskedők. A távolabbi határidők - novembertől jövő júliusig - 80 dollár feletti NYMEX-árai tartós drágaságra utalnak, mert közeledik az amerikai hurrikánszezon.

A nyugati féltekén irányadó amerikai könnyűolajfajta, a West Texas Intermediate a legközelebbi, augusztusi határidőre hétfő reggel hordónként (159 liter) 77,58 dollár volt a New York-i árutőzsde (NYMEX) Szingapúrban folytatódó, elektronikus ACCESS-jegyzésében, 55 centtel drágább a pénteki New York-i zárónál. Hajnalban előbb 37 centtel, majd 51 centtel volt drágább a pénteki zárónál.

Az északi-tengeri Brent könnyűolaj referenciafajta hétfő reggel hordónként 78,00 dollár volt a legközelebbi, szeptemberi határidőre az Intercontinental Exchange (ICE) londoni IPE-jegyzésében, 42 centtel drágább a pénteki zárónál.