Eladja a BA az Airport Minibust

2006.07.17. 16:49
A ferihegyi reptér üzemeltetője több professzionális társaságot hív meg, hogy vegyenek részt a pályázaton.

"Mostani lépésünk összhangban van januárban meghirdetett stratégiánkkal." - mondta Stewart Wingate, a Budapest Airport vezérigazgatója. "A minibusz szolgáltatás nem tartozik szorosan egy reptér üzemeltető feladatai közé. Azt sokkal hatékonyabban és jobban tudják üzemeltetni az erre szakosodott profik. Minél több és minél jobb választási lehetőséget akarunk kínálni utasainknak arra vonatkozóan, hogy milyen közlekedési eszközzel közelítsék meg a repteret. A minibusz üzletág értékesítése után a szolgáltatás színvonala várhatóan emelkedni fog, ami tovább szélesíti a választási lehetőségeket."

A minibusz üzletágban valamivel több, mint 200-an dolgoznak. Rájuk az értékesítést követően is vonatkozni fog a 2008. szeptember 11-ig hatályos Kollektív Szerződés. Az értékesítés alapelvével egyetértettek a társaság érdekképviseleti szervei és az üzemi tanács is. A tendert a törvényben előirt munkavállalói konzultációkat követően írta ki a Budapest Airport.

A pályázók augusztus elejéig világíthatják át a megvételre felajánlott üzletágat. A pályázatok leadása, értékelése és a győztes kiválasztása, illetve az ezzel kapcsolatos munkavállalói konzultáció augusztusra várható. A szerződés aláírására és az átvételre várhatóan szeptemberben kerül sor.