Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ausztráliába megy a Skoda

MTI
2006.07.18. 12:33
A csehországi Skoda Auto várhatóan a jövő évben megkezdi az autók exportját Ausztráliába és Új-Zélandba - közölte a cég igazgató tanácsának elnöke.

Detlef Wittig elmondta: az autókat Csehországból fogják szállítani annak ellenére, hogy a Skoda kínai gyára földrajzilag közelebb van. Ott a gyártás újonnan indul jövőre, viszont a Skoda biztosra akar menni, s csak kipróbált minőséggel akar megjelenni az új piacokon.

A Volkswagen csoporthoz tartozó Skoda Auto 2007-től kezdődően tervezi beindítani a gyártást Kínában: 40 ezer kocsit fognak összeszerelni az első évben - Fabiát és a nagyobb Superb szedánt. A legyártandó kocsikat a helyi piacon értékesítik, az indulás utáni évtől megduplázott (80 ezres) szériában.

A Skoda Auto tavaly rekord nagyságú, 7,9 milliárd korona (egy korona hozzávetőleg 9 forint)adózott eredményre tett szert a szintén rekordnak tekinthető, 492 111 autó értékesítéséből. Wittig az idén a profit további növekedését várja.