Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tovább csökkent az olajár

MTI
2006.07.19. 22:13
Szerdán már harmadik napja esett a kőolaj világpiaci ára, 72 dollár közelébe, miután az Egyesült Államokban a várakozásokkal ellentétben nem csökkentek, hanem nőttek a nyersolaj és benzinkészletek. Árcsökkentő tényező volt az is, hogy enyhültek a félelmek a közel-keleti konfliktus kiszélesedését illetően.

A New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta augusztusi jegyzése 74 centtel csökkent, és 72,80 dolláron zárt.

Az Intercontinental Exchange (ICE) londoni IPE-jegyzésében az északi-tengeri Brent augusztusi határidőre 40 centtel lett olcsóbb, és 73,96 dolláron fejezte be a napot.

Az amerikai kormányzat energetikai információs szolgálatának (EIA) szerdán közzétett adatai szerint a nyersolaj készletek 200 ezer hordóval, a benzintartalékok 1,5 millió hordóval nőttek. Elemzők viszont arra számítottak, hogy a nyersolaj tartalék 500 ezer hordóval csökken a finomítók megnövekedett kereslete miatt, a benzintartalék pedig 700 ezer hordóval lesz kisebb.