Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

6,3 százalékos növekedés Oroszországban

MTI
2006.07.24. 13:58
Az orosz gazdaság az idei első félévben 6,3 százalékkal bővült - közölte az orosz gazdasági miniszter hétfőn. German Gref az orosz elnököt tájékoztatva elmondta azt is: az előzetes becslések szerint a fogyasztói árak 6,6 százalékkal nőttek július 17-ig bezárólag.

A tavalyi első félévben 5,7 százalékkal nőtt az orosz hazai össztermék, az infláció 6,2 százalék volt. Oroszország hazai összterméke az első negyedévben 5,5 százalékkal volt nagyobb a tavalyi első negyedévinél és 5,0 százalékkal volt nagyobb az egy évvel korábbinál.

Az orosz gazdasági minisztérium 6,1 százalékos GDP-növekedésre számít egész évben, a korábban jósolt 6,0 százalék helyett. Tavaly az orosz GDP 6,4 százalékkal nőtt. 2004-ben 7,2 százalékkal , 2003-ban 7,3 százalékkal bővült az orosz gazdaság.

Az első negyedévben Oroszországban összesen 5 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak, és elemzők szerint ez kétségessé teszi, hogy tartható-e a központi bank év végére 8,5 százalékos inflációs célja.