Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Az oroszok már Londonban vannak

MTI
2006.07.25. 14:32

A gazdag orosz befektetők váltak a londoni ingatlanpiac legdrágább részének legnagyobb külföldi vásárlóivá, megelőzve az amerikaiakat és a közel-keleti olajsejkeket, áll egy friss felmérésben. Az Evening Standard, a londoni délutáni napilap megbízásából összeállított listán a Knight Frank ingatlanközvetítő hálózat kimutatta, hogy a 6 millió font (2,5 milliárd forint) fölötti áron eladott londoni lakóingatlanok 20 százalékát oroszok veszik meg.

Az átlagon belül a legdrágább londoni kerületekben - St. John's Woodban, Kensingtonban, ez utóbbinak is elsősorban a Holland Park környéki, legexkluzívabb negyedében - a 6 millió font fölötti piacon az orosz vásárlók részesedése elérheti a 40 százalékot, megelőzve a britekét, mondta a Knight Frank szakértője.

Az ügynökség nemrég 35 millió fontért (15 milliárd forintért) adott el egy házat egy orosz családnak London legdrágább utcájában, a Kensington Palace Gardensben, közel a Kensington-palotához, ahol egykor a néhai Diana hercegnő lakott.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?