Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Ingatlanlízingbe kezd az Erste

2006.07.26. 11:55

Ingatlanlízinggel bővül az Erste Bank Csoport tevékenysége Magyarországon, miután a Cégbíróság 2006. július 18-án bejegyezte az Erste Ingatlanlízing Zrt.-t - derül ki a cég közleményéből. Az Erste Bank Hungary Nyrt. 98 százalékos tulajdonában lévő, 50 millió forint jegyzett tőkével rendelkező társaság kezdetben új lakások lízingjével kíván foglalkozni, ám a későbbiekben használt lakások és vállalkozások ingatlanszerzésének finanszírozását is tervezi.

Somogyi Csaba, az Erste Ingatlanlízing Zrt. vezérigazgatója elmondta: az Erste Csoport legújabb tagja olyan lakáslízing-konstrukcióval indul, amely Magyarországon épülő új lakásokra vehető igénybe, és kiterjed a teremgarázs, valamint a tároló finanszírozására is.

A finanszírozás nyíltvégű pénzügyi lízing formájában valósul meg, melynek lényege, hogy a lízingbe adó - jelen esetben az Erste Ingatlanlízing Zrt. - az ingatlan tulajdonjogát abból a célból szerzi meg, hogy azt a lízingbe vevő, azaz az ügyfél használatába adja.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?