Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Magveheti az OTP a Raiffeisenbank Ukraine-t

MTI
2006.07.27. 13:54
Engedélyezte a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF), hogy az OTP Bank 100 százalékos mértékű közvetlen befolyásoló részesedést szerezzen a Raiffeisenbank Ukraine (RU) ukrán hitelintézetben. Az engedély nem pótolja a befektetések megvalósításához esetlegesen szükséges más belföldi, illetve külföldi engedélyeket - hívja fel a figyelmet a felügyelet határozatában.

Az OTP Bank június 1-jén írta alá a szerződést az RU 100 százalékos üzletrészének 650 millió euróért (1 euró=271,22 forint) történő megvásárlásáról. A tranzakció végleges zárása, a vételár átutalása a szükséges engedélyek birtokában, 2006 szeptemberében várható.

A kijevi székhelyű RU a hetedik legnagyobb hitelintézet Ukrajnában, saját tőkéje 2005 végén 139 millió euró, mérlegfőösszege 1,2 milliárd euró volt, piaci részesedése pedig 3,6 százalék. Az RU tavalyi adózás előtti nyeresége 39,7 millió euró.

Az OTP Bank Ukrajnában további hitelintézet megvásárlásáról is tárgyal. A következő akvizíciós célpont sajtóértesülések szerint a TAS Investbank, ám ezt eddig az OTP Bank nem erősítette meg. .