Szilvia
5 °C
16 °C

Miniszterelnöki megbízott lett Kolber István

MTI
2006.07.27. 19:43

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök megbízásából Kolber István foglalkozik augusztus elsejétől a taszári repülőtér fejlesztésével - tudatta közleményben az MTI-vel csütörtökön a Kormányszóvivői Iroda.

Kolber István "elsősorban a taszári repülőtér fejlesztéséhez szükséges megvalósíthatósági tanulmány és a befektetői dokumentum elkészítésével kapcsolatos feladatokat látja el, illetve részt vesz a befektetőkkel való egyeztetési folyamatban. Munkájáról rendszeresen, legalább havonta tájékoztatja a kormányfőt". Kolber István a megbízás alapján minden, a feladat elvégzéséhez szükséges információt megkérhet, és megkapja a megfelelő szakmai segítséget is az érintett szervezetektől - írja a közlemény.

A dokumentumból az is megtudható, hogy a kormánymegbízottnak titkársága nem lesz, munkájáért nem kap semmilyen juttatást.

Kolber István az előző Gyurcsány-kormány regionális fejlesztésért felelő tárca nélküli minisztereként foglalkozott a taszári repülőtér fejlesztésével. Miniszterként korábban úgy nyilatkozott: a második Nemzeti Fejlesztési Terv előkészítése, tervezése kapcsán újabb lehetőségek nyíltak a taszári repülőtér számára, fejlesztése beépül az Új Magyarország programba.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?