Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lemond a legnagyobb orosz autógyár vezére

MTI
2006.07.31. 12:05

Várhatóan hamarosan benyújtja lemondását az AvtoVaz vezérigazgatója, aki ellenzi, hogy külföldi gyártók meghatározó részesedést szerezzenek a legnagyobb orosz autógyárban, írta hétfőn a Kommerszant című orosz napilap. A lap értesülései szerint az AvtoVaz igazgatótanácsa keddi ülésén elfogadja Igor Jeszipovszkij lemondását, és helyére Makszim Navajcev műszaki vezérigazgató-helyettest nevezik ki.

A Kommerszant szerint ebben az esetben nem kizárt, hogy valamelyik nagy külföldi autógyártó komoly részesedést szerezhet az AvtoVazban.

Igor Jeszipovszkij a múlt héten utasította vissza a Renault ajánlatát, amely szerint a francia autóipari csoport legalább 25 százalékos részesedést vett volna az orosz cégben. A francia társaság vegyes vállalatot szeretett volna egyebek között létrehozni a Romániában kifejlesztett Logan gyártására.

Az egyebek között a Ladákat előállító orosz gyáróriás első számú vezetőjének az az álláspontja, hogy meg kell őrizni az AvtoVaz függetlenségét. Véleménye szerint a külföldi szakmai beruházó megjelenése az AvtoVazban azt jelentené, hogy átengedik a külföldieknek az orosz autópiac feletti ellenőrzést.