Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Negyedével nőtt a Heineken nyeresége

2006.09.06. 09:12

A holland Heineken sörgyárcsoport - a világon a nagyságra negyedik söripari csoport, Magyarországon a Brau Union Hungária Sörgyárak anyavállalata - szerdán 433 millió eurós adózott eredményt jelentett az első félévről, 25,5 százalékkal többet a tavalyi első félévi 345 milliónál.

Ezen belül az azonos csoportösszetétellel és változatlan valutaárfolyamokkal számolt szerves fejlődés 13,7 százalékos volt, 410 millió euróra 371 millióhoz képest. Az ütem gyorsult: a tavalyi első félévben 5,4 százalékkal volt nagyobb az adózott eredmény összehasonlítható alapon az egy évvel korábbinál. Különösen nagy az előretörés ahhoz képest, hogy tavaly, a gyengébb második félév miatt, évi átlagban nem volt szerves fejlődés az adózott eredményben.

A sikerért új sörmárkák amerikai bevezetését és a kelet-európai, elsősorban az orosz piaci terjeszkedést dicsérték. Más oldalról a csoport 2008 végéig 360 millió eurós költség-megtakarítási programot hajt végre.