Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Három évre előre tervez a kormány

MTI
2006.09.06. 15:30

A Pénzügyminisztérium október 31-ig állítja össze a következő három évre a fejezeti előirányzatok fő számait is tartalmazó költségvetési törvényjavaslatot - mondták el a PM-ben az MTI-nek szerdán.

Az államháztartási törvény korábban is előírta a három évre előtekintő adatok bemutatását, ám eddig a büdzsébe csak a főbb makroszámok kerültek be.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Világgazdaság szerdai számában megjelent interjúban elmondta: három évre előre rögzíti a kormány a költségvetés fő számait fejezeti kiadási tételenként, csúszó tervezéssel, nominális plafonokat is előírva, és mindezt törvénybe foglalják.

A miniszterelnök hozzátette: a 2006-os szintet rögzítik 2007-2008-ra minden fejezetben, és ez alól csak a nyugdíj-, a családellátási és az uniós pénzek lehívásához szükséges magyar forrás lesz kivétel. Minden évben lesz éves költségvetési tervezés, de megváltozik a szemlélet: a bevételeket alulbecsülve, a kiadásokat inkább negatív forgatókönyv szerint számítják, a kockázatot minimalizálva dolgoznak - tette hozzá a kormányfő.