Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Támogatja az EU az IMF-reformot

MTI
2006.09.08. 09:13

Az Európai Unió támogatja, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) reformjának első szakaszában nagyobb kvótát és azzal együtt nagyobb szavazati jogot kapjanak olyan feltörekvő gazdaságú országok, mint Kína, Dél-Korea, Mexikó vagy Törökország, mondta a finn pénzügyminiszter, Eero Heinaluoma pénteken Helsinkiben, az EU pénzügyminisztereinek nem hivatalos megbeszélése közben.

Jelenleg Finnországé az EU soros elnöksége.

Az EU-nak azonban egyelőre nincs kidolgozott álláspontja az IMF-reform második szakaszára, amelyben a kvóták és a szavazatarányok általános újrasúlyozását tervezik, mondta a finn miniszter.

Elmondta azt is, hogy az értekezlet résztvevői pozitívnak tartják az európai gazdasági növekedés idei kilátásait, de "a jövő évre tekintve a látóhatár felhős". Mindazonáltal, ha nem lesznek "negatív meglepetések" a világgazdaságban, akkor az euróövezet jövőre is "meglehetősen jó évre" számíthat, vélekedett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?