Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Felújításra szorulnak a földhivatalok

MTI
2006.09.08. 16:02

Az országban működő 116 földhivatal mintegy fele szorul átfogó felújításra: az ötéves program keretében megvalósuló korszerűsítés nyomán ezeken a helyeken kulturáltabb körülmények között várják majd az ügyfeleket.

Benedek Fülöp, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium szakállamtitkára pénteken Szolnokon, a körzeti földhivatal felújított épületének átadásán elmondta: míg 1989 és 1991 között évente átlagosan 400-500 ezer ügyet kellett intézniük a hivataloknak, az idén már 4,5 milliót, azaz 15 év alatt megtízszereződött az ügyek száma.

Hozzátette: a földhivatalok a tavalyi év közepére utolérték önmagukat, s ledolgozták azt a 430 ezres ügyhátrányt, ami az előző években keletkezett.

A szakállamtitkár megjegyezte: a földhivataloknak a jövőben a költségtakarékosságra odafigyelve, kevesebb alkalmazottal kell majd gyorsan, udvariasan és pontosan dolgozni.