Judit
2 °C
7 °C

Emelték az OTP-célárat

Napi Online
2006.09.12. 15:13

A Credit Suisse szerint kedvező, hogy az OTP kiszáll az osztrák Bawagért folyó versenyből, a UBS pedig felemelte a hazai bank részvényeire vonatkozó célárát. A UBS elemzője átértékelte a fiskális megszorító csomag várható hatásairól alkotott korábbi véleményét, valamint számításba vette a nemrég lezajlott akvizíciókban rejlő lehetőségeket, így 3, illetve 7 százalékkal megemelte a bankcsoportra vonatkozó 2006-os és 2007-es nettóeredmény-várakozását - írja a Concorde Értékpapír hírlevele. Ennek nyomán emelt a céláron is, 7500 forintról 8140-re, valamint megerősítette vételi ajánlását.

Az OTP-részvényeket felülteljesítő kategóriába soroló, 8300 forintos célárat tartó Credit Suisse (CS) kedvezően értékeli, hogy a korábban még érdeklődését kifejező OTP visszalép az osztrák Bawagért folytatott versenyből. A CS szerint az OTP menedzsmentjének így is nagy kihívást jelent, hogy az elmúlt időszakban akvirált leánybankokat integrálja az anyavállalat működésébe, főként úgy, hogy még el sem dőlt, hogy megnyeri-e a román takarékpénztár privatizációs tenderét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?