Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Még a Toyota is csökkenti termelését

2006.09.13. 16:29

A korábban tervezett termelési cél csökkentésének szándékával lényegében csatlakozik a nagy amerikai autógyártókhoz, amelyek az idei évre termelésük nem jelentéktelen mérséklését jelentették be.

A Toyota japán sajtóforrások szerint a benzin drágaságára, az amerikai gazdasági növekedés lassulására hivatkozva tudatta szándékát, nevezetesen azt, hogy új texasi üzemében novembertől nem a lehetséges évi 200 ezer darabos szinten gyártana, hanem évi 150 ezret állítana elő kisteherautójából.

A Toyota korábban - az elmúlt évek értékesítési tapasztalata alapján - amerikai eladásainak idén 11, jövőre 10-12 százalékos növekedését helyezte kilátásba, de elemzők szerint meg kell majd elégednie éves szinten a 3-5 százalék körüli javulással. Kérdés, hogy akkor eléri-e célját, hogy 2007. végére már (mennyiségben) a világ első számú autógyártója legyen, leelőzve az amerikai General Motors-t.