Jenő
-2 °C
6 °C

Szépen nőtt az ipari termelés

MTI
2006.09.15. 09:26

Az ipari termelés 2006 júliusában munkanaphatástól megtisztítva 12,2 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, és korrekió nélkül is hasonló mértékű volt a növekedés - közölte a Központi Statisztikai Hivatal.

Az előző hónaphoz képest júliusban a szezonálisan és munkanap-tényezővel kiigazított ipari termelés 1,1 százalékkal emelkedett.

Az év első hét hónapjában a termelés 10,5 százalékkal haladta meg a 2005 első héthavit. A most közölt adatok megegyeznek az szeptember 7-én közzétett előzetes számokkal.

Éves összehasonlításban júliusban az export bővült nagyobb arányban, 13,4 százalékkal, a belföldi értékesítés pedig 8,5 százalékkal emelkedett. Júniushoz viszonyítva viszont a belföldi értékesítés nőtt dinamikusabban: 1,4 százalék volt a havi növekedés, míg az exporteladások 0,7 százalékkal emelkedtek egy hónap alatt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?