Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Havi csúcson a forint

MTI
2006.09.15. 16:03

Pénteken erősödött a forint a bankközi devizapiacon: az eurót fél négy tájban 271,90/272,10 forinton jegyezték,a csütörtöki 273,30/40 forinttal szemben. A forint 48 bázisponttal 3,67 százalékra erősödött a plusz/mínusz 15 százalékos ingadozási sáv erős oldalán. A dollárral 214,60/90 forinton kereskedtek, szemben a csütörtöki 215,00/10 forinttal.

Délelőtt régiószerte rendkívül alacsony volt az aktivitás, az augusztusi amerikai inflációs adatot várták. Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed szerdai kamatdöntő ülése előtt ez volt az utolsó fontos adat, s a vártnál kissé jobb mutató a piacot arról győzte meg, hogy most nem kerül sor az amerikai kamatok emelésére. Az adatot fél háromkor tették közzé, ezt követően erősödtek a feltörekvő piaci valuták, s velük együtt a forint is. Kedvezően fogadta a piac, hogy a Goldman Sachs és a Standard and Poor's Londonban megjelent elemzései ezúttal elismerően szóltak a magyar kormány hiánycsökkentő intézkedéseiről.