Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Változatlan bérleti díjak az irodapiacon

MTI
2006.09.19. 16:41

A kelet-közép európai irodapiacon ez év első hat hónapjában javult a kihasználtság, ugyanakkor a bérleti díjak változatlanok maradtak - áll a CB Richard Ellis elemzésében.

Pozsony, Bukarest, Budapest, Moszkva, Prága, Szófia és Varsó irodapiacán a kihasználatlanság jelenleg 7,6 százalékhoz közeli értéken áll, mindössze 0,3 százalékponttal alacsonyabban, mint 2005 végén volt - áll az elemzésben. A bérbe adások szintje lépést tart az új kínálattal, amely 1,1 millió négyzetméternyi új iroda piacra lépését jelentette ez év első felében.

Az új kínálat és a fejlesztői tevékenység következtében az irodaterület a régióban 15 százalékkal emelkedett, 2006 közepére elérve a 15 millió négyzetmétert. Az év végére az összes irodaterület 17 millió négyzetméterre emelkedhet, az év hátralévő részére tervezett 1,8 millió négyzetméternyi iroda átadásának eredményeképpen.