Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem adják a MAN-nak a Scaniát

MTI
2006.09.26. 10:56

A német Volkswagen járműipari csoport kedden hangsúlyosan elutasította az ugyancsak német MAN teherautógyár ajánlatát svéd versenytársa, a Scania megvásárlására, de nem zárt ki szélesebb egyesülést.

A Volkswagen 34 százalékos részesedéssel a Scania legnagyobb egyedi részvényese. A Scania 15 százaléka - a szavazati jogok 24 százalékával - a svéd Wallenberg családé, az Investor holdingcég révén.

Még javított ajánlat sem elfogadható a Volkswagen számára, amely az ellenséges ajánlat helyett többoldalú tárgyalásokat részesítene előnyben, idézte a Volkswagen vezérigazgatóját, Bernd Pischetsriedert kedden a londoni Financial Times. A lap úgy tudja, a Volkswagen háromoldalú egyesülést látna szívesen, amelyben a harmadik részes a Volkswagen brazíliai teherautó-részlege lenne.

Előzőleg úgy hírlett, a MAN növelni fogja a tétet: a német Automobilwoche értesülése szerint ajánlatát 14 százalékkal 11 milliárd euróra fogja emelni. Ez részvényenként 500 koronát (55 eurót) jelent az első ajánlatban szereplő és a Scania részvényesei által már szeptember 18-án elutasított 440 koronával (48 euróval), összesen 9,6 milliárd euróval szemben. A MAN a hivatalos ajánlatot állítólag november közepén nyújtja be a stockholmi tőzsdén.