Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szigorítási tervek a kukoricaintervencióban

MTI
2006.09.26. 16:12

A Magyar Gabonafeldolgozók, Takarmánygyártók és Kereskedők Szövetségének (Gabonaszövetség) elnöksége egyhangúlag elítéli azt az eljárási módot, amelynek szellemében az EU Bizottság a minőségi paraméterek drasztikus változtatásával próbálja a kukorica intervenciójának problémáját megoldani - tájékoztatta hétfőn az MTI-t Pótsa Zsófia, a szövetség főtitkára.

A legutóbbi elnökségi ülés állásfoglalása szerint az unió által javasolt minőségi paraméterek szakmailag nem elfogadhatóak. Emellett egyértelműen nem a hosszú távú biztonságos tárolást, hanem a kukorica kizárását eredményeznék az intervencióból.

A kukorica kizárása az uniós intervencióból a Gabonaszövetség elnökségi véleménye szerint uniós tanácsi hatáskörbe tartozik. Az intervencióra jogosult növények körét is Tanács rendelete határozza meg - szögezi le a Gabonaszövetség vezető testülte.