Negyvenmillió eurós beruházás a Nyugati pályaudvar mellett

2006.10.12. 16:17

Több mint egymillió euró magántőke befektetésével valósul meg a Nyugati pályaudvar melletti terület fejlesztése. A többségi befektető az EUROPA FUND II, melyet az Europa Capital befektető-társaság gondoz, míg a projekt fejlesztője a Convergence Capital Kft.

"Kimagasló az a hozzáadott kulturális érték, mely Budapest lakosai számára az Eiffel téri közpark emberléptékű fejlesztésében rejlik" - mondta Baksa-Soós Attila a Convergence Capital cégtársa. Az Eiffel téri irodaház projekt keretében a novembertől induló beruházás által új arculatot kap a város egyik kiemelt csomópontja a Nyugati pályaudvar és Podmaniczky u. közötti terület. Az összesen 23 500 négyzetméter területen megvalósuló irodaház, kereskedelmi és gasztronómiai terület mellett 5000 négyzetméteres városi közpark épül a beruházó külön befektetése révén. Az irodaház projektjét a Convergence Capital, mint fejlesztő, a DVM, mint a projekt műszaki vezető és a beruházás megbízott építésze, a Finta Stúdió és Ybl díjas építésze Fekete Antal.

A teljes beruházás összértéke 40 millió euró, a közpark és az irodaház 2008. első félévében kerül átadásra. A tervezők szerint a tér a budapesti kulturális élet egy kiemelt központjává is válhat, hiszen amfiteátrumhoz hasonlítható kialakításából adódóan az Eiffel tér nyáron szabadtéri színpaddal koncertek és színielőadások helyszíne lehet, télen pedig egy belvárosi korcsolyapályának adhat majd otthont.