Sándor, Ede
-4 °C
-1 °C

Küldik Brüsszelnek a fejlesztési programokat

MTI
2006.11.20. 12:59

A kormány az ágazati és regionális operatív programokat együtt nyújtja be Brüsszelnek december közepén, először az ágazati operatív, majd a regionális programokat véglegesíti a Nemzeti Fejlesztési Tanács - mondta Gyurcsány Ferenc a tanács ülésén.

"Magyarország egyetlen hónapot sem akar késni az operatív programok után elfogadásra kerülő akciótervekkel, illetve az uniós pályázatok kiírásával, ezért ideiglenes akciótervet készítünk, amelyek alapján a magyarországi pályázók elkezdhetik beadni a pályázatokat az uniós forrásokért" - hangoztatta a miniszterelnök.

Szavai szerint az Európai Bizottságnál 3-4 hónapot vesz igénybe az operatív programok jóváhagyása. A 2007 január-februárjában megjelenő első uniós pályázatok kiírásában ezért jelezni fogják, hogy Brüsszel végső jóváhagyása egyik-másik pontján módosíthatja a kiírást, és ezt a pályázóknak figyelembe kell venniük.

Gyurcsány Ferenc aláhúzta: az Országgyűlés előtt lévő 2007-es költségvetés feszes büdzsé, de az biztosítja az uniós pénzekhez szükséges nemzeti forrásokat.