Megújult az APEH honlapja

Index
2006.11.29. 13:59

Átláthatóbb, könnyebben használható lett az adóhivatal honlapja - jelentette be Nagy József, az APEH titkárságvezetője. A megújult weblapon az eddiginél jobban használható keresőt helyeztek üzembe, emellett külön alszájtokat hoztak létre a a magánszemélyeknek, az egyéni és a társas vállalkozóknak. Az APEH honlapjáról jelenleg 244 adóbevallási és bejelentési szoftvert lehet letölteni. A weboldal látogatottsága idén már megközelítette a havi 1,3 milliót.

Jövőre az e-adózás kötelezettségét a mostani 75 ezerről 1 millió vállalkozásra terjesztik ki, ami jelentősen megnöveli az APEH informatikai rendszerének leterheltségét. Nagy József szerint a kormányzati gerinchálózat eddigi tesztjei alapján a legnagyobb terhelést is bírni fogja a rendszer. Ugyanakkor megjegyezte: senkinek nem árt, ha a határidő előtt néhány nappal már megpróbáljuk beadni a bevallást, mert biztos, hogy a határidők napján "bevalláscunami" terheli meg majd a rendszerüket.

Jelenleg egyébként még mindig 350 ezer olyan adózó van, akinek elektronikusan kell adóznia, de az előző, nyári figyelmeztetés óta nem végezte el az ügyfélkapus regisztrációját az okmányirodában. Őket, valamint az azóta az APEH-hez bejelentkezett 38 ezer új, e-adózásra kötelezett adózót újra figyelmeztették - mondta Nagy József.