Jolán
2 °C
4 °C

A kkv konjunktúra index januárban 43,2 százalék

MTI
2007.02.02. 13:11

Az Ecostat januári kis- és középvállalati (kkv), 43,2 százalékos konjunktúra-indexe több mint három százalékkal kedvezőbb az előző havi értéknél, szintje azonban még mindig elmarad az előző évek átlagától - áll az Ecostat Gazdaságelemző és Piackutató Intézet pénteki közleményében.

A magyarországi vállalkozások üzleti várakozásainak összesített mérőszáma a júliusi meredek visszaesést követően viszonylag széles sávban, alacsony szinten ingadozott. Az üzleti várakozások trendvonala a szeptemberi mélypont után emelkedőre váltott, szintje azonban 5-6 százalékponttal alacsonyabb az előző évek átlagánál.

A vállalkozások 2007 első félévére vonatkozó helyzetértékelése mérsékelt bizalomerősödést jelez. Az üzleti bizalom javulásában a globális konjunktúrával összefüggő kedvező reálgazdasági adottságok meghatározó szerepet játszanak. Elemzői várakozások szerint a világgazdaság növekedési üteme ebben az évben öt százalékhoz közeli lesz, a világkereskedelem erőteljes bővülése mellett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?