Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Visszaerősödött a forint

2007.02.02. 16:20

A forint a délelőtti gyengülését délutánra ledolgozva fél négy tájban 254,90/255,10 forinton állt az euróval szemben, ami nagyjából megegyezik a reggeli árfolyammal, viszont gyengébb a csütörtök délutáni 254,40/50 forintnál. A forint 9,69 százalékon állt a plusz/mínusz 15 százalékos ingadozási sáv erős oldalán, 19 bázisponttal gyengébben a csütörtöki helyzeténél.

Az euró jegyzése napközben elérte a 256 forintot, onnan azonban lefelé vette az irányt. Az amerikai foglalkoztatási adatok publikálása után a dollár gyengülni kezdett, és ezzel párhuzamosan a fejlődő piaci devizák erősödésnek indultak, aminek hatására a forint/euró jegyzés is visszatért a reggeli szintre.

A dollárral délután 196,35/55 forinton kereskedtek, míg előző nap 195,35/50 forint volt az árfolyama. A forintpiacon 8,00 százalékon maradt az overnight kamat, a hosszabb lejáratokon sem történt változás. Az állampapírok piacán a forint/euró napközbeni változásai ellenére stabilak maradtak a kamatszintek, a kereskedők alacsony likviditásról számoltak be.