Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

30 százalékkal nőtt a Ryanair-profit

MTI
2007.02.05. 10:45

Az Európában piacvezető olcsó jegyes légitársaság, az ír Ryanair üzleti éve a decemberrel zárult harmadik negyedében gyorsuló ütemben, 30 százalékkal növelte adózott eredményét, 47,7 millió euróra a 2005-ös utolsó negyedévi 36,8 millióhoz képest.

A második üzleti negyedben a 213,4 millió eurós adózott eredmény 23,7 százalékkal volt több az egy évvel korábbi 172,5 milliónál. Negyedévről negyedévre a visszaesés csupán a nyári szabadságolási szezon elmúltát jelzi.

A gyorsulásra tekintettel most az egész évre már 390 millió eurós adózott eredményt jósoltak a cégnél, 29 százalékkal nagyobbat az egy évvel korábbinál, annak ellenére, hogy az üzleti év második felében 130 új útvonalat indítanak, és emiatt az átlagos foglaltság átmenetileg várhatón 2 százalékponttal csökken az előző üzleti évi 83 százalékról. Három hónappal ezelőtt még csak 16 százalékos, hat hónappal ezelőtt még csak 5-10 százalékos éves profitnövekedésben bíztak.