Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Névpályázatot írtak ki a kosárfülű hídra

2007.02.05. 19:13
Pályázatot hirdetett az épülő dunaújvárosi Duna-híd elnevezésére a Dunaújvárosi Hírlap. Az újság - úgy tűnik - felbátorodott a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium szavazásán, amelyen a Colbert híd elnevezés győzött az M0-s északi hídjánál, de a névadó bizottság vegül Megyeri hídra keresztelte az átkelőhelyet. Igaz, a dunaújvárosi lap nem internetes szavazást szervez.

A dunaújvárosi pályázaton bárki részt vehet, aki a városi napilapban megjelenő ajánló szelvényt kitölti és beküldi az újság címére. A dunaújvárosiak hónapok óta gondolkodnak a jobb és baloldali ártéri híddal együtt 1700 méter hosszú, 53,6 milliárd forintos beruházással épülő, úgynevezett kosárfülű híd nevén.

Eddig nyolcvannál több ötlet vetődött fel. Volt aki Kosárfülűnek, más Fülesnek, a pillérek száma után tizenhét lábúnak nevezné el a hidat, de akadtak komolyabb javaslatok is. Egyebek között felvetődött a híd névadójaként József Attila, Kodály Zoltán, Szent Pantaleon, II. Rákóczi Ferenc és Dunaújváros korábbi tervező főépítészének, Weiner Tibornak is a neve.

Az egyelőre még névtelen átkelőt várhatóan júniusban adják át a forgalomnak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?