Névpályázatot írtak ki a kosárfülű hídra

2007.02.05. 19:13
Pályázatot hirdetett az épülő dunaújvárosi Duna-híd elnevezésére a Dunaújvárosi Hírlap. Az újság - úgy tűnik - felbátorodott a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium szavazásán, amelyen a Colbert híd elnevezés győzött az M0-s északi hídjánál, de a névadó bizottság vegül Megyeri hídra keresztelte az átkelőhelyet. Igaz, a dunaújvárosi lap nem internetes szavazást szervez.

A dunaújvárosi pályázaton bárki részt vehet, aki a városi napilapban megjelenő ajánló szelvényt kitölti és beküldi az újság címére. A dunaújvárosiak hónapok óta gondolkodnak a jobb és baloldali ártéri híddal együtt 1700 méter hosszú, 53,6 milliárd forintos beruházással épülő, úgynevezett kosárfülű híd nevén.

Eddig nyolcvannál több ötlet vetődött fel. Volt aki Kosárfülűnek, más Fülesnek, a pillérek száma után tizenhét lábúnak nevezné el a hidat, de akadtak komolyabb javaslatok is. Egyebek között felvetődött a híd névadójaként József Attila, Kodály Zoltán, Szent Pantaleon, II. Rákóczi Ferenc és Dunaújváros korábbi tervező főépítészének, Weiner Tibornak is a neve.

Az egyelőre még névtelen átkelőt várhatóan júniusban adják át a forgalomnak.