Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vegyes ármozgások várhatók a tőzsdén

2007.02.07. 09:31

Vegyes irányú ármozgások mellett összességében plusz-mínusz egy százalékon belüli BUX-változásra számít Dobár Péter, a CIB Bank elemzője szerdán a Budapesti Értéktőzsdén. A szakember a Richter piacán árcsökkenést vár, miután a gyógyszergyár tavalyi nettó eredménye elmaradt a várakozásoktól. Megjegyezte, hogy üzemi szinten ugyanakkor meglepően jó eredményt ért el a Richter, ami elsősorban a kutatás-fejlesztési kiadások visszafogásával magyarázható.

A Richter nem konszolidáltan 50,168 milliárd forint adózott nyereséget ért el 2006-ban, a profit az előző évhez képest 15 százalékkal nőtt. Üzemi eredménye 27,6 százalékkal 47,66 milliárd forintra emelkedett. A többi vezető részvény közül Dobár Péter az OTP-nél kismértékű erősödést valószínűsít a keddi visszaesés után. A Mol és a Magyar Telekom esetében pedig szűk sávban mozgó árfolyamokra számít.