Valér
-1 °C
0 °C

Drágák a moszkvai szállodák

2007.02.07. 11:41

A Der Standard című osztrák napilap szerdán ismertette a HRG (Hogg Robinson Group) cég felmérését, amely szerint 2006-ban Moszkvában átlagosan 25 százalékkal nőttek a szállodaárak, és az üzleti úton levők által leggyakrabban igénybe vett hotelekben egy szoba egy napra 325 euróba (majdnem 82 ezer forint) került.

A szállodai szobaárakat összehasonlító cég magyarázata szerint az orosz fővárosban tavaly rendkívüli mértékben megnőtt az üzleti céllal érkezett külföldiek száma, ugyanakkor Moszkvában viszonylag kevés a nagyon jó szálloda, és ezek eredményezték az átlagos szállodaár nemzetközi összehasonlításban példátlan megugrását. A HRG-nek a világ legdrágább szállodaárait feltüntető listáján New York került a második helyre 273 eurós (több mint 68 ezer forint) értékkel, ami 15 százalékkal magasabb a megelőző évinél. Az indiai Bangaloréban 244, Párizsban 233, Hongkongban 228, Londonban 214, Rómában 206, míg Bécsben 183 euróba került egy szoba az üzleti turizmus kategóriájában.

Az osztrák főváros nemzetköz összehasonlításban a középmezőnyhöz tartozik, a szállodaárak egy év alatt átlagosan 11 százalékkal nőttek. Ennél nagyobb drágulás volt - Moszkván és New Yorkon kívül - még Hongkongban (20 százalék), Dubajban és Stockholmban (12).

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!