Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újabb tőkeemelés a HungaroControlnál

MTI
2007.02.09. 14:47

Veres János pénzügyminiszter aláírta azt a dokumentumot, amelynek alapján a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) 12,35 milliárd forint értékű vagyont ad át a légiforgalmi szolgáltatást végző HungaroControl Zrt.-nek. Ezzel az apportértékkel megemelkedik a HungaroControl jegyzett tőkéje – közölte a pénzügyminisztérium.

A kormány tavaly novemberi határozata alapján az addig költségvetési intézményként működő légiforgalmi szolgálat még akkor 50 millió forint jegyzett tőkével zártkörű részvénytársasággá alakult. A határozat alapján 2007. januárjában 5,350 milliárd forint értékű tőkeemelés már megtörtént. Ennek forrása a megszüntetett költségvetési intézmény készpénzállománya volt. Miután a költségvetési formában működő légiforgalmi szolgálat vagyona teljes egészében kincstári vagyon, ezért a KVI adja át az eszközöket és vagyoni jogokat, amihez a kincstári vagyonért felelős miniszter, azaz a pénzügyminiszter döntésére volt szükség.