Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Üzletre hangolnak

MTI
2007.02.12. 07:23

Készül a vállalkozói környezet dinamizálását elősegítő "Üzletre hangolva", program, amelynek koncepciójáról és a 2007. évi cselekvési tervéről március végén kormányhatározat születik – mondta Cservenyák Ildikó, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) üzleti környezet fejlesztése főosztályának vezetője. A program célja a vállalkozások működési és tranzakciós költségeinek csökkentése, a jobb szabályozás, a kevesebb papírmunka, adminisztrációs teher, a pénzügyi és jogi kockázatok mérséklése révén.

Felmérések szerint Magyarországon az állami szabályozásból adódó vállalati adminisztratív terhek mértéke a GDP 4,5-6,7 százalékát teheti ki, míg ez az arány az EU 25 tagállamának átlagában 3,5 százalék. Az Európai Unió szándéka szerint 2012-re ezeket a költségeket 25 százalékkal csökkenteni kell. Az "Üzletre hangolva" program révén a GKM évi legalább 100 milliárd forint megtakarítást kíván elérni.