Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csaknem 20 százalékkal csökkent az Elmű profitja

MTI
2007.02.13. 11:01

A Budapesti Elektromos Művek Nyrt. (Elmű) konszolidált adózott nyeresége a 2005. évihez képest tavaly 19,8 százalékkal 14,424 milliárd forintra esett vissza - közölte az Elmű a nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) szerinti konszolidált gyorsjelentésében kedden a BÉT honlapján.

Az árbevétel 11,8 százalékkal 215,145 milliárd forintra nőtt. A ráfordítások között legnagyobb tételt jelentő anyagjellegű költségek egy év alatt 14,1 százalékkal, az árbevétel növekedésénél nagyobb ütemben 148,53 milliárd forintra nőttek.

Az értékesítés árbevételéből 89,73 százalék volt a villamos energia eladások értéke. Ennek éves változását a társaság nem közölte, csak annyi olvasható a gyorsjelentésben, hogy - a szabadpiaci tevékenységgel összefüggő - rendszerhasználati díjbevétel 172,8 százalékkal nőtt, de értékét az Elmű szintén nem publikálta.