Judit
3 °C
7 °C

A teleházaknak nem feladatuk az e-adózás lebonyolítása

Index
2007.02.14. 14:06

A Magyar Teleház Szövetség szerdán sajtóközleményben tette közzé, hogy a teleházak számára nem kötelező feladat az elektronikus adóbevallások benyújtásának segítése. A szövetség ezt annak apropóján közölte, hogy az APEH honlapja többek között a teleházakba irányítja az adózó szervezeteket és állampolgárokat, hangsúlyozva, hogy ott szakképzett segítséget fognak kapni az adóbevallás elkészítéséhez és benyújtásához.

A teleházakban azonban nem minden szolgáltatás ingyenes, ráadásul a teleházas ügyintéző nem adószakértő, így leginkább az elektronikus adóbevallás technikai problémáinak megoldásában kaphat segítséget az adózó - figyelmeztet a szövetség. A teleházak az adóbevallások benyújtásában való közreműködésért tavaly még kaptak 25,5 milliós támogatást az akkor még létező informatikai tárcától - bár akkor csak 70 ezer e-adózó volt, míg most egymillió van -, ám idén hiába kértek hasonló segítséget a pénzügyminisztériumtól.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?