Jenő
-3 °C
6 °C

Emeletes vonatok 70 milliárdért

2007.02.14. 16:39

Két újabb megrendelést kapott az Alstom, összesen 270 millió euró, azaz mintegy 70 milliárd forint értékben. A francia nemzeti vasúttársaság, az SNCF 51 Coradia Duplex emeletes vonatot rendelt, míg a Veolia Cargo 10 nagyteljesítményű villanymozdonyt rendelt meg. Az Alstom 39 háromkocsis és 12 négykocsis szerelvényt gyárt majd, amelyeket az SNCF a regionális vasúti szolgáltatás fejlesztésére használ. A kiemelkedően nagy megrendelés teljesítésében - egy együttműködési megállapodás alapján - a Bombardier is részt vesz. Az Alstom hasonló, a nyugat-európai országokban nagy népszerűségnek örvendő vonatokkal pályázott korábban a MÁV elővárosi motorvonat tenderén is.

A Coradia Duplex az egyik legnépszerűbb emeletes vonatszerelvény, a járműcsalád emeletes vonatai szinte a világ minden táján közlekednek. Az elmúlt 6 évben a francia, svéd és luxemburgi üzemeltetők több, mint 400 emeletes szerelvényt rendeltek az Alstom-tól, de a Coradia Duplex család tagjai szállítják az utasokat Spanyolország, Olaszország, Svájc, Belgium és Portugália számos régiójában valamint a több francia régió elővárosi vonalain is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?