Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A CA-IB adhat tanácsot a MÁV Cargo privatizációjában

Index
2007.02.15. 18:31

A CA-IB Tőkepiaci Tanácsadó Zrt. által vezetett konzorcium adhat tanácsot a MÁV-nak az állami vasúttársaságból kiváló Cargo Zrt. privatizációjához. A tendert december 7-én írták ki és gyorsított, tárgyalásos közbeszerzési eljárásban folytatták le.

A tenderre a CA-IB mellett a Credit Suisse Securities Ltd. és az Ernst and Young Tanácsadó Kft. által vezetett konzorcium adott be érvényes ajánlatot. Az érvényes ajánlatokat nyolctagú, külső és vállalati szakértőkből álló Értékelő Bizottság véleményezte.

A MÁV Cargo privatizációját előkészítő következő lépés a társaság vagyonértékelőjének kiválasztása lesz. Az erre vonatkozó közbeszerzési eljárás részvételi szakasza február 21-én zárul, a vasúttársaság közleményében jelzi, szándéka szerint 2007 végére fejeződhet be a MÁV Cargo privatizációja.