Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Épül a Miskolcot északról elkerülő út

MTI
2007.02.19. 08:04

Várhatóan az év első felében átadják a Miskolcot északról elkerülő út első szakaszát, az építkezés egy látványos fejezetével, a 26-os számú négy sávos fő út felett átívelő felüljáró elemeinek beemelésével a napokban végeztek a szakemberek. A költségvetés által biztosított mintegy négymilliárd forintból épül az M30-as autópályát a 26-os főúttal összekötő, úgynevezett "Bosch" út első szakasza Miskolcon, a beruházás várhatóan júniusra készül el - mondta Stoll Gábor, a Magyar Közút Kht. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Területi Igazgatóságának vezetője az MTI-nek. A miskolci északi elkerülő út a nevét - "Bosch" út - a város lakóitól kapta, ugyanis a multinacionális cég itteni gyáregységei mögött halad majd az összekötő szakasz.

Káli Sándor, Miskolc polgármestere korábban azt közölte az MTI-vel, hogy a borsodi megyeszékhely közlekedése szempontjából ez az egyik leglényegesebb beruházás, az út a teherforgalmat "kivezeti" a városból, így mentesíti a hatalmas forgalomtól a miskolci Búza téri csomópontot. Az elkerülő út most készülő 2,3 kilométeres szakasza a 26-os főutat a borsodi megyeszékhely Zsigmondi utcájával köti össze, innen az út európai uniós forrásból tovább épül az M30-as autópálya felsőzsolcai végpontjáig. Ez a szakasz mintegy 10 milliárd forintba kerül majd, elkészülte után pedig teljes lesz a Miskolcot északról elkerülő út. Az első szakaszt egyébként már ez év januárjában át kellett volna adni, a befejezés műszaki okok miatt késik.