Árpád
-2 °C
3 °C

Kétmillió tonna kukoricából lehet bioüzemanyag

MTI
2007.02.22. 13:03

A tervek szerint, 2009-2010-re, az agrártárca céljainak megfelelően már kétmillió tonna kukorica feldolgozására alkalmas bioüzemanyag-gyártó kapacitás működik majd Magyarországon - mondta Gráf József Gyöngyösön.

A már működő két üzem mellett 2008 második felében újabb két-háromban kezdődik meg a termelés, ami már több mint egymillió tonna kukorica feldolgozását biztosítja - mondta az agrárminiszter azon a rendezvényen, amelyet az IKR Zrt. és a gyöngyösi főiskola közötti, bioenergetikai kutatási programok megvalósításáról szóló együttműködési megállapodás aláírása alkalmából tartottak.

A fejlesztésekhez szükséges az egyetemek és főiskolák mentén létrehozott regionális tudásközpontokra kívánja bízni a tárca; ezt szolgálja a most megszületett együttműködés is - mondta a miniszter.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?