Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Növekszik a hitelállomány

2007.02.27. 15:11

A magyarországi, 1791 eurós egy háztartásra jutó fogyasztási hitelállomány a legmagasabb az EU-hoz újonnan csatlakozott országok között, de messze elmarad az európai listát vezető 10,6 ezer eurós brit és hatezer eurós német átlagos hitelállománytól - mondta Lendvai János, a Magyar Cetelem Bank Rt. elnök-vezérigazgatója kedden sajtótájékoztatón, Budapesten. Az elnök-vezérigazgató elmondta, hogy 2006-ban 43 százalékkal, 1706,1 milliárd forintra nőttek a magyarországi lakossági hitelek, ezen belül azonban a devizahitelek növekedése volt a legjelentősebb, míg a forintkihelyezések összege a 2005-ös 655,3 milliárd forintról mindössze 722,7 milliárd forintra emelkedett.

Az áruhitelezéssel és személyi kölcsönök nyújtásával foglalkozó Magyar Cetelem Bank Rt. európai piacfigyelő tanulmánya, a Cetelem Körkép készítése során 12 országban összesen több, mint 10 ezer embert kérdeztek meg, egyebek mellett költési szokásaikról. A tanulmány megállapításai szerint azonos jövedelmi viszonyokat feltételezve a kelet-európai régióban Magyarország áll a második helyen a háztartási gépekre háztartásonként költött átlagos 241 euróval, ami kiemelkedően magas a régióban.