Folytatódnak az egyeztetések a bérről Ferihegyen

2007.03.28. 16:00

Folytatódnak a bértárgyalások a ferihegyi repülőtéren földi kiszolgálást végző Celebi GH Kft. munkaadói és munkavállalói oldala között, de az álláspontok nem közeledtek - tájékoztatta Limburger Loránd, a Celebi Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-t szerdán a tárgyalásokat követően.

Az ügyvezető igazgató elmondta, hogy a jövő év szeptemberéig hatályos kollektív szerződést tiszteletben tartják, így, ha a dolgozók nem fogadják el az eddigiekhez képest rugalmasabb munkarend bevezetésére vonatkozó munkaadói javaslatot, akkor azt "nem erőltetik". Ugyanakkor a menedzsment a tárgyalásokon világossá tette, hogy változatlan munkarend esetén 1+2 százalék béremelést tud ajánlani. Ebből egy százalékpont a társaság nyereségességéhez kötött, a másik két százalékponthoz pedig nem kapcsolódik semmilyen többlet követelmény.

A szakszervezet - a korábbi közlés szerint - ragaszkodik a 18-20 százalékos béremeléshez. A Budapest Airport földi kiszolgáló cégét a múlt év decemberében vette meg a török Celebi. A kft. jelenleg 500 főt alkalmaz, és - a légi iparban szokásos módon - mintegy 150-160 bérelt munkaerőt is foglalkoztat. A Celebi Kft.-nél az elmúlt évi bruttó átlagkereset a cég ügyvezetője szerint elérte a 341 ezer forintot.