Véleményt mond a bankszövetség

MTI
2007.05.02. 10:27

A bankszövetség várhatóan májusban alakítja ki álláspontját a lakossági banki szolgáltatás átalakulásának súlyponti kérdéseiről, amelyekkel hetek óta banki szakemberekből álló munkacsoportok foglalkoznak - mondta el Gaál Gyula miniszterelnöki megbízott az MTI-nek.

Hozzátette, a témával hazai és nemzetközi szakemberek is foglalkoznak majd május végén, egy kétnapos, budapesti konferencián.

A konferenciát a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete és a Miniszterelnöki Hivatal rendezi. Meghívója szerint a rendezvényt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök nyitja meg, és felszólal Veres János pénzügyminiszter is.

Gaál Gyula, akit a lakossági pénzügyi szolgáltatásokat vizsgáló szakértői bizottság jelentéséből adódó kormányzati feladatok koordinálására neveztek ki, korábban elmondta, hogy a banki, illetve felügyeleti szakemberek részvételével öt-hat olyan munkacsoport alakult, amelyek egyebek között a számlaátirányítás egyszerűsítésével, a pozitív adóslista kérdésével, illetve az ismeretterjesztés kérdéskörével foglalkoznak.