Jenő
-3 °C
6 °C

A Mol nem tervez iráni befektetést

MTI
2007.05.02. 11:22

A Mol egyelőre nem tervez iráni befektetést, mert túlságosan kényes terepnek ítéli az országot, mondta Hernádi Zsolt, a magyar gáz- és olajipari nagyvállalat elnök-vezérigazgatója a Der Standard című osztrák lap szerdai számában megjelent nyilatkozatában.

A Mol osztrák partnere és egyik részvényese, az OMV konszern tervezett iráni gázüzletéről szólva Hernádi hangsúlyozta: a két cég nem hasonlítható egymáshoz, mert az OMV-ban csak két fő részvényes van, az ÖIAG állami holdingé 31,5 százalék, az Egyesült Arab Emírségek állami befektetési intézményéé, az IPIC-é az OMV 17,6 százaléka, miközben a Molnak több részvényessel - köztük a cég több mint 25 százalékát tulajdonló amerikai befektetési alapokkal - is aprólékosan egyeztetnie kell, és az utóbbiak biztosan nem néznék jó szemmel az iráni üzletet.

A Mol elnöke nem zárta ki, hogy az iráni politikai helyzet megváltozásával a cég fontolóra venne egy ottani befektetést, mivel, mint mondta, egyébként "Irán kitűnő terep".

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?