Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

A földkérdést nyugodtan és körültekintően kell megoldani

MTI
2007.05.03. 15:15

A miniszterelnök aláhúzta: a föld Magyarországon több mint a nemzeti vagyon része és több mint termelőerő, a nemzeti kultúra egyik tartópillére. A földkérdés Magyarországon érzelmi kérdés is, ezért a föld nem tűri a nyers politikát.

Ne legyen senkinek kétsége afelől, hogy a magyar kormány földügyi kérdésekben a magyar gazdálkodók érdekeit képviseli Brüsszelben és nem Brüsszel érdekeit Magyarországon - hangsúlyozta a miniszterelnök.

Utalt arra is, hogy a mezőgazdaságban megteremtett nyugalom fenntartása és az ágazat fejlődése érdekében kevesebb pártpolitikára, önzésre és sokkal több partnerségre, együttműködésre és szakmapolitikára van szükség.

A miniszterelnök hangsúlyozta: a magyar mezőgazdaságnak jelenleg nincs "egyetlen hangja" azaz többféle érdek jelenik meg az agrárágazatban. Ez tapasztalható az érdekképviseletek tanácskozásain is. Gyurcsány Ferenc szerint a földkérdésben is ezt a sokszínűséget kell úgy összeegyeztetni, hogy az a magyar gazdálkodók érdekeit szolgálja.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?