Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újra nyílt napok a jegybankban

MTI
2007.05.08. 06:32

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) újra megnyitja kapuit a nagyközönség előtt május 19-én és 20-án reggel 10 és délután 5 óra között. Az érdeklődők nemcsak az interaktív Látogatóközpontot tekinthetik meg, hanem körbejárhatják Budapest egyik legszebb épületét is. A látogatás ingyenes lesz, és előzetes regisztráció sem kell hozzá.

A mostani hétvége érdekessége lesz, hogy a látogatók nemcsak végigsétálhatnak az épület különleges szépségű folyosóin, de bepillanthatnak Simor András jegybankelnök szobájába. A Nagytanácsterembe is be lehet jutni, ahol a legnagyobb titoktartás közepette döntenek a jegybanki alapkamatról.

A nyílt nap újdonsága az is, hogy a látogatók megismerkedhetnek az elemző területek tevékenységével, így megtudhatják, mit gondolnak a szakértők az inflációról, milyen biztonsági elemek vannak a forintbankjegyeken, vagy mire érdemes használni a bankkártyákat. Az MNB gondol a legkisebbekre is, nekik gyereksarkot rendez be, ahol a kicsik játékos formában ismerkedhetnek meg a pénz világával.