Újra nyílt napok a jegybankban

MTI
2007.05.08. 06:32

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) újra megnyitja kapuit a nagyközönség előtt május 19-én és 20-án reggel 10 és délután 5 óra között. Az érdeklődők nemcsak az interaktív Látogatóközpontot tekinthetik meg, hanem körbejárhatják Budapest egyik legszebb épületét is. A látogatás ingyenes lesz, és előzetes regisztráció sem kell hozzá.

A mostani hétvége érdekessége lesz, hogy a látogatók nemcsak végigsétálhatnak az épület különleges szépségű folyosóin, de bepillanthatnak Simor András jegybankelnök szobájába. A Nagytanácsterembe is be lehet jutni, ahol a legnagyobb titoktartás közepette döntenek a jegybanki alapkamatról.

A nyílt nap újdonsága az is, hogy a látogatók megismerkedhetnek az elemző területek tevékenységével, így megtudhatják, mit gondolnak a szakértők az inflációról, milyen biztonsági elemek vannak a forintbankjegyeken, vagy mire érdemes használni a bankkártyákat. Az MNB gondol a legkisebbekre is, nekik gyereksarkot rendez be, ahol a kicsik játékos formában ismerkedhetnek meg a pénz világával.