Jól kezdett a BNP Paribas

MTI
2007.05.09. 15:45

A vártnál jobb első negyedévet zárt a francia BNP Paribas a befektetési és a vagyonkezelési üzletág jó szereplésének és részesedések eladásából származott tőkenyereségeknek köszönhetően. Ezt a pénzintézetet is a sajátszámlás ügyletek segítették elsősorban sikerekhez az utóbbi másfél évben.

A piaci értékre az euróövezet második számú bankja, a BNP Paribasaz egy évvel korábbihoz képest 24,5 százalékkal 2,51 milliárd euróra növelte adózott eredményét, miközben elemzők 2,04 milliárdot vártak. A tőkenyereség része a Vivarte divatlánc eladásából származott. Az üzemi eredmény 22,7 százalékkal 3,63 milliárd euróra, a bevétel 20,5 százalékkal 8,21 milliárd euróra nőtt. A bevétel növekedéshez az is hozzájárult, hogy a BNP tavaly megvette az olasz BNL bankot.

Baudouin Prot vezérigazgató az eredmények ismertetésekor elmondta, hogy a BNP Paribast nem érdekli a holland ABN AMRO, amelyért ádáz küzdelem folyik vezető bankok között. Prot utalt arra is, hogy nem terveznek egyesülést a francia riválissal, a Société Générale bankcsoporttal sem.

A BNP Paribas 1991 óta van jelen Magyarországon kereskedelmi banki tevékenységgel. A kiemelt ügyfelek ágazat 1995-ben indult, és e tevékenység mára teljes egészében integrálódott a BNP Paribas globális hálózatába. A bank tavaly szeptember 1-je óta tevékenységét fióktelepként folytatja.