Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Jól kezdett a BNP Paribas

MTI
2007.05.09. 15:45

A vártnál jobb első negyedévet zárt a francia BNP Paribas a befektetési és a vagyonkezelési üzletág jó szereplésének és részesedések eladásából származott tőkenyereségeknek köszönhetően. Ezt a pénzintézetet is a sajátszámlás ügyletek segítették elsősorban sikerekhez az utóbbi másfél évben.

A piaci értékre az euróövezet második számú bankja, a BNP Paribasaz egy évvel korábbihoz képest 24,5 százalékkal 2,51 milliárd euróra növelte adózott eredményét, miközben elemzők 2,04 milliárdot vártak. A tőkenyereség része a Vivarte divatlánc eladásából származott. Az üzemi eredmény 22,7 százalékkal 3,63 milliárd euróra, a bevétel 20,5 százalékkal 8,21 milliárd euróra nőtt. A bevétel növekedéshez az is hozzájárult, hogy a BNP tavaly megvette az olasz BNL bankot.

Baudouin Prot vezérigazgató az eredmények ismertetésekor elmondta, hogy a BNP Paribast nem érdekli a holland ABN AMRO, amelyért ádáz küzdelem folyik vezető bankok között. Prot utalt arra is, hogy nem terveznek egyesülést a francia riválissal, a Société Générale bankcsoporttal sem.

A BNP Paribas 1991 óta van jelen Magyarországon kereskedelmi banki tevékenységgel. A kiemelt ügyfelek ágazat 1995-ben indult, és e tevékenység mára teljes egészében integrálódott a BNP Paribas globális hálózatába. A bank tavaly szeptember 1-je óta tevékenységét fióktelepként folytatja.